• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
Vijesti


ZAVJETNI DAROVI BOKELJSKIH POMORACA

11. novembar 2014.-18. januar 2015. godine.

Povodom 90. godišnjice djelovanja društva Bokelja u Zagrebu otvorena je izložba „Zavjetni darovi bokeljskih pomoraca“ u organizaciji Muzeja za umjetnost i obrt-Zagreb, Hrvatske bratovštine Bokeljska mornarica 809-Zagreb, Kotorske biskupije i Pomorskog muzeja Crne Gore-Kotor.

Izložba je postavljena u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu.

 
VILA DIVYCA U GRADU VILE ALKIME

18.10.2014. godine - U organizaciji Grada Krka i Pomorskog muzeja Crne Gore-Kotor je realizovana izložba fotografija autorice Ive Lulić pod nazivom „Vila Divyca u gardu vile Alkime“.

Izložbu je otvorio konzul Hrvatske u Crnoj Gori, gospodin Hrvoje Vuković, a na izložbi su govorile mr Mileva Pejaković Vujošević, direktorica Pomorskog muzeja i Maja Parentić, ravnateljica Centra za kulturu Grada Krka.

U muzičkom dijelu je učestvovala klapa „Sv. Juraj“ iz Splita.

 
INTEGRATIVNA ZAŠTITA BAŠTINE SA METODOLOGIJOM PREVENTIVNE KONZERVACIJE

 

23.09.2014. godine - U Pomorskom muzeju Crne Gore-Kotor je održana promocija knjige „Integrativna zaštita baštine sa metodologijom preventivne konzervacije“ autorice prof. dr Mile Popović Živančević.

O knjizi su govorile: Ljiljana Zeković, istoričar umjetnosti, Milica Vujović, konzervator, kao i autor knjige.

 
Dokumentovana pomorska tradicija Boke

17.09.2014. godine - Povodom Dana Pomorskog muzeja Crne Gore-Kotor u palati Grgurina je otvorena izložba „Dokumentovana pomorska tradicija Boke“.

Tom prilikom je dodijeljena i nagrada „Merito Navali“ gospodinu Zoranu Radimiru kao osobi koja je dala veliki doprinos u afirmaciji i uspješnom radu ove institucije.

Na izložbi su govorili mr Mileva Pejaković Vujošević, direktorica Pomorskog muzeja, Tomislav Bonić, arhivista, a izložbu je otvorio dipl. ing. Petar Palavršić, kustos u penziji.

U muzičkom dijelu je učestvovala profesorica violine, Dušica Kordić.

 
OTVORENI PROZORI VOJA STANIĆA

U Pomorskom muzeju Crne Gore-Kotor je, u saradnji sa galerijom „Gayo“ iz Podgorice, otvorena izložba slika poznatog umjetnika Voja Stanića pod nazvivom „Otvoreni prozori Voja Stanića“.

Na izložbi je govorila direktorica Pomorskog muzeja mr Mileva Pejaković Vujošević, a izložbu je otvorio čuveni glumac Lazar Ristovski.

U muzičkom dijelu je učestvovala Milica Zdravković (sopran) uz klavirsku pratnju Dejana Krivokapića.

Izložba je otvorena 15. jula, a trajaće do 5. avgusta 2014. godine.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 Next > End >>

Page 6 of 8